Daisypath Anniversary tickers

Friday, February 3, 2012

Fejlődés

Ma csak ilyen későn tudtam jönni, hogy beszámoljak mindenről, de nem azért mert baj van, hanem mert egész nap nem voltunk otthon, ma volt sógorom temetése, ami itt általában egész napos elfoglaltság. Aggódtam is rendesen, mivel nem tudtam napközben lágyeleséget biztosítani a szülők számára, de szerencsére mindenki rendben volt, mikor hazajöttünk, kaptak is azonnal tojást, friss borsót, tésztát és rizst :)
Mango-nak ez a harmadik napja, és bár a többiekhez képest pici, de Kiwi pont ekkora volt ennyi idős korában, amúgy meg pár perce, mikor benéztem, az egész banda együtt szuszogott, és Mango begye szép gömbölyű volt. Azért beugrottunk az állatboltba és vettünk "bébiételt" arra az esetre, ha esetleg a szülők nem etetik a kicsiket tovább, sajnos ez bármikor előfordulhat..oké nem festem az ördögöt a falra :)))) Vettünk egy csomag "pellet"-et is, a pellet golyócskát jelent, sok madarat próbálnak erre rászoktatni, mert tökéletesen kiegyensúlyozott és nagyon egészséges, gyümölcsízű táp, ám a legtöbb madár nem eszi meg, hacsak nem szoktatják rá kicsi korában...fészkelés alatt kimondottan jó, mert a szülők vizet isznak rá, ami felpuhítja a tápot, és ez megfelelő a fiókák számára. Skye a kezemből elfogadott néhányat, de mintha nem tudná mit kezdjen vele, folyton kiesett a csőréből (nem kiköpte!)...reméljük csupán idő kérdése, mert valóban hasznos bébik idején.
Észrevettem, hogy mindkét szülő gyakrabban kijön a fészekből, együtt esznek, vagy csak ki akarnak jönni, ahogy írtam is korábban, ma pl mindkettő hatalmasat fürdött. Arra tippelek, amit Csipcsup is elmagyarázott, hogy a kicsik már egymást is melegítik, ráadásul már nem tudnak rajtuk ülni igazán, mert ahhoz túl nagyok, így főleg nagy irmaban váltják egymást (evés-fészek-evés-fészek) etetés idején.

És nézzétek csak...Kiwi feje búbján ott egy sötét folt, ami majd a bóbitája lesz, Jello meg pont olyan pózban van, hogy látni a szürke (tollkezdemény) csíkot a szárnyán :))))




5 comments:

  1. A felnevelő tápot nyugodtan adhatod a kicsiknak még egy darabig, majd ha már önállóan esznek. Legalábbis nálunk nagyon bevált, imádták a gazfickók.
    A szülők számára is létezik olyan táp, amit kifejezetten "szoptatás" idejére ajánlanak. Bár szerintem ha rendesen el vannak látva mindennel, fölösleges új dolgokkal próbálkozni.

    A pelletált hamira kíváncsi leszek. :-))
    Az enyémek pici koruk óta nézik, de még véletlenül sem eszik.
    Ugyanis egy régi kedvencükben (amit már sajnos nem lehet kapni), meg Csupika jelenlegi favoritjában is rengeteg a pellet. Gondosan kiesznek belőle minden mást, de a szép, színes gombóckákhoz még véletlenül se nyúlnak, immáron kábé öt éve. Úgyhogy csak várj türelemmel! :-))

    Bizony, Zselé Uraság már tollasodik!
    (Hogy miért uraság? Mert így érzem, hahaha!)
    Sőt Kiwicskén is látok némi kis igyekezetet ez ügyben.

    A saját blogomban írtam erről részletesebben, de itt is mondom, hogy ezerszer gondold meg az odútakarítást, mert Mango még nagyon picike!
    Signetta mit mond erről?
    Ők mikor takarították először az odút?

    ReplyDelete
  2. Hát igen, az eladó is mondta, hogy legtöbben nem eszik a golyócskákat, de sokan esküsznek rá, én már annak is örülök, ha Skye megforgatja a csőrében, mert ha nem köpi ki, akkor legalább bejön neki az íze hehe
    Persze, Kiwi még jobban tollasodik, hisz ő a legidősebb, csak a képen pont nem olyan pozícióban van :)

    Nagyon hezitálok a takarítás ügyében...tegnap megpróbáltam csak úgy a sarokból kitörölni a kakit, de oda van kövesedve a doboz falához :-O Még tényleg az a szerencse, hogy nem maguk alá potyogtatnak. Próbálok vele még várni, csak mások meg azzal riogatnak, hogy fertőzést kapnak a kicsik a piszkos fészekben

    ReplyDelete
  3. És Ausztráliában nem kapnak fertőzést, a fa odvában?
    Ott ki a fene takarít a fenekük alatt?

    Cselekedj belátásod szerint - de tartok tőle, hogy Samuka a szemedet is kikapja a helyéből, ha ilyen piciként hozzá mersz nyúlni a fiacskáihoz.

    Mindenesetre a legközelebbi fészkelés idejére adva van a feladat Emberapunak: sajnos kreálnia kell még egy, PONTOSAN UGYANILYEN odúcskát, hogy fél perc alatt le lehessen bonyolítani az odútakarítást.

    Már kezdheti is, mert hamarosan készül a következő fészekalj. :-))

    ReplyDelete
  4. Amúgy készen felétek se lehet elfogadható odút kapni?
    Mert itt nemigen...
    Nekünk már két nimfa odúnk is van, mert amit a hullámosoknak árulnak, abban lassan csak a kolibri fér el.
    Amit meg nimfáknak mondanak, az majdnem pontosan hullámos méret...
    Szép új világ - hahaha!!!

    ReplyDelete
  5. Itt van rendes méret, de bot pl nincs hozzá, maximum egy kis kiálló párkány. Mi kaptunk odút Sam-mel és a kalitkával együtt, de elég réginek tűnt ezért Emberapu farigcsált másikat :)
    Húúú és új kalitkát is kell venni, nagyon izgi lesz...és drága :DDD

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket