Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 28, 2012

Boldog szülinapot Noodle!!!


Az ünnepbe egy kis melankólia is vegyül....be kell vallanom, hogy Noodle a kedvencem! Persze mindegyik különleges, és mindegyiket imádom, de valamiért ő még jobban elrabolta a szívem, mint a többiek. Olyan mint egy kis hercegnő :) Amellett okos és fejlett, hiszen ugyanazon a napon repült először és próbálta ki a zöldségeket, tojást stb, mint két idősebb testvére. Pár napja mondtam is Emberapunak, hogy Noodle-t meg akarom tartani. Igen ám, de mivel ő biztosan lány, pár is kellene mellé. Két pár nimfát tartani, esetleges utódokkal (képzeljük csak el, hogy mondjuk egy időben költenek, az akár 10 fióka is jelenthet) nem olyan egyszerű, főleg ha majd én is dolgozni fogok. Arról nem beszélve, ami szóba került már korábban is a kommentek között: a többi fészekaljból is lesz kedvencem...mindből megtartok majd egyet? Az lehetetlen :)
Ennek tudatában úgy döntöttem, hogy nem tartom meg Nudli Hercegnőt....természetesen benne van a pakliban, hogy nem lenne kényszeres tojó...az is előfordulhat, hogy Skye és Sam sem rak újabb fészket (nem sok rá az esély, de ki tudja)...de ebben gondolkodni túl rizikós sajnos.


5 comments:

  1. Nudli Hercegnő szerintem herceg - de egy hercegnek semmivel se jobb magányosan éldegélni (pláne egy boldog párocska mellett), mint egy hercegnőnek.

    Valahol azt olvastam, hogy azonos fészekaljban támpont lehet a nemek elkülönítésénél a pofafolt színe. Nudlié pedig egyáltalán nem lányos, ezt te is látod. Ki van zárva, hogy ilyen ordítóan narancssárga foltokkal kislány legyen ez a madárka! Tudom, hogy mit mondtak / írtak neked az öröklésről - de mégse hiszem, hogy Nudli lány lenne. Kíváncsi leszek (már csak az érdekesség kedvéért), hogy kinek lesz igaza.

    Akár fiú, akár lány: mindenképpen helyeslem az elhatározásodat. Bele fogsz pusztulni, de meg kell válnod tőlük, mert tényleg minden fészekaljban lesz majd egy kis kedvenced, és nem lehet ezer madárral élni. Bár lehet, hogy Nudli marad meg végig IGAZINAK, mint nekem Malvinka. Hiába... az első szerelem. :-))

    De bármennyire is fáj (esetleg még évek múlva is), azzal teszel mindenkinek a legjobbat, ha megpróbálsz neki szerető, jó gazdit keresni, és elengeded békével. Esetleg össze is lehet barátkozni az új családjával, és (legalább egy ideig) figyelemmel kísérni a sorsát. Így nem kell véglegesen megválnod tőle, még ha nem is éltek együtt. Nem lesz könnyű - de hidd el, hogy így helyes.

    Gondolj mindig arra, hogy neked Skye és Samuka az igazi madárkád: értük vagy felelős, nekik kell megadnod mindent, ami telik tőled. A fiacskáik (bármilyen tündérek is) csak azért jönnek a világra, hogy NEKIK jó legyen, az ő életük kiteljesedhessen. De a fiókák már nem a te madárkáid... Majd lesz egy másik Zsófi, aki Nudlit ugyanúgy fogja szeretni, mint ahogy te szereted Skye-t.

    Volna oka Skye tenyésztőjének siratni a drága pici fiókáját? Bánhatja, hogy nem tartotta meg, mert rossz kezekbe adta? Ugye, hogy nem?! Hát akkor ne bánkódj, hanem reménykedj, hogy sok-sok Zsófi van még a világon, és valaki már nagyon várja a te Nudli Hercegnődet!

    A saját blogomban találsz még egy kis plusz adalékot a madárkáim szertartásaihoz, a mai estéről. :-))

    ReplyDelete
  2. Nem csak ez a veszély fenyeget, hogy sok baba lesz esetleg, hanem ahogy mi jártunk. A mi tojónk kikosarazott 2 kérőt is és csak a harmadik hímet fogadta el párjának. Az első két hím viszont irigyelte a fiókákat és egymást etették abban az időben.

    ReplyDelete
  3. Hát nem egyszerű az biztos...
    Noodle tuti hogy lány, nem lehet fiú, hidd el :) A fahéjaknál nem ritka hogy a lányoknak sárga a fejük, és narancssárga a pofafoltjuk. Csak akkor lehetne fiő, ha Skye fahéj lenne. És nem az :)
    Majd elfogadom ám a helyzetet és erős leszek :)))

    ReplyDelete
  4. Gyönyörűek mindannyian. Mire ideérek már mindegyik egy hónapos lesz.:) Sok boldog szülinapot mindegyik okos kismadárnak. Irigyellek, azért hogy átélheted ezt az egész fiókanevelés dolgot. Nem lehet könnyű megválni majd tőlük. Én éppen ezért nem lennék jó tenyésztő, mert én mindet meg szeretném tartani. Meddig maradhatnak még együtt? Vannak már jelentkezők a madárkákra?

    ReplyDelete
  5. Még nem hirdettem meg, kb 1.5 hónap múlva költözünk, addig meg még amúgy sem szeretnék megválni tőlük, majd 3-4 hónaposan.

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket