Daisypath Anniversary tickers

Friday, June 17, 2011

Problémás területek :)

Mindannyian jól vagyunk, a probléma természetes, és nem is igazi probléma hehe. Skye védi az ő kis területeit, ha Sam közelít, vagy ráripakodik, vagy "okos enged" alapon távozik, de az biztos, hogy nem marad meg Sam mellett. A kalitkában nincs semmi gond, gyakran ülnek együtt, ám az alábbi helyek problémásak: Emberanyu mellett a dívány, Emberanyu lábfeje, Emberapu válla. Skye nem sajátítja ki magának ezeket a területeket, de nem is osztozik :)

Az étkezés is nehezebben alakul. Nem tudom miért ettek eleinte egy tálból, most ez nem működik, ha csinálok nekik valami finomságot, és a kalitka tetejére teszem, akkor Skye nem hajlandó enni, csak ordít, és elhagyja a terepet, ha szerencsém van, akkor Sam ennek ellenére eszik pár falatot, de mivel nincs Skye, aki az első napokban előkostolóként melózott, így Sam bátortalanabb. Skye-t meg fel kellett vinnünk magunkkal vacsizni, hogy valami vitaminhoz is jusson (kis paprika, csirke, tészta), az ebédlőben azonban Sam képtelen még megnyugodni.
Na nem baj, idővel ez is megoldódik :)

Hoztam pár képet is, nem nagy számok, az a baj, hogy ha nem vakuzok, akkor a drágák mindig bemozdulnak, ha meg vakuzok, akkor a háttér sötét...meg persze Skye olyan izgága, hogy nyitott kalitka mellett fényképezni szinte lehetetlen (hogy ne látszódjanak a rácsok), rögtön kifurakodik.

Abban a kis sárga etetőben van az osztriga-héj, amit úgy imádnak

Adod ide azt a gyöngyöt!!

Skye elmerül a tálban


Azért Sam-nek is jut valami





4 comments:

  1. Bizony, a féltékenységre nem tudok tanácsot adni. :-((
    Csoda, hogy ennyire is hajlandó a kisasszony elfogadni a betolakodót. Sokkal nagyobb cirkuszokra számítottam - és gondolom, te is.

    De ha nem szokott volna hozzá Skye az egykeséghez (mégpedig igen hosszú egykeséghez), akkor se biztos, hogy nem lenne féltékeny Samukára. Hisz látod, hogy az én Banyácskám nem volt egy percig sem egyke, mégis üti-vágja Csupikát, első perctől kezdve. Egyszerűen úgy ítéli meg, hogy minden jó falat, minden játék és a Mami minden szeretete csakis őt illeti. A tojócskák (úgy tűnik) így vannak kitalálva.

    Az evés miatt nekem is sokat fő a fejem: sajnos egyáltalán nem véletlen, hogy szegény pici Zöldségemnek időnként üres a bögyöcskéje. Néha komolyan aggódom, hogy éhen fog halni, mert imádott asszonykája egyszerűen nem engedi őt enni. Az se megoldás, ha külön próbálom etetni, mert Csipi hanggal is képes érvényesíteni az akaratát: ha ráordít szegény Csupicsekre, annak rögtön inába száll a bátorsága, és nem mer nem szót fogadni. Inkább abbahagyja a falatozást, csak ne haragudjon rá az ő kis angyalkája.

    De azért éhen még nem halt a szerelmetes lovag, sőt állítólag kövérebb is a kívánatosnál. Ebből arra következtetek, hogy azért valahogyan megoldják egymás között az étkezés problémáját. Meg persze Csipike se mindig egyformán hárpia.

    A kalitka tetején két kistányér nem férne el?
    Igaz, nálunk három etető is van egymás mellett, mégis mind a háromból egyedül Csipike eszik, ha éppen olyan kedve van... De Skye talán annyira nem banya, mint az én kis boszorkányom.

    Jut is eszembe Csupika kövérségéről: te mérted már a madárkáidat?
    Ők szelídek, könnyen rá lehetne tenni őket a mérlegre.
    Esetleg csalinak pár szem magocskát vagy Cheeriost a tányérjára...
    Úgy tudom, a nimfa súlya hét és tíz deka között normális - de azért esküdni nem mernék rá.
    Mindenesetre Csipikém nimfa-súlyban van, az biztos. :-))
    De már nem is mérem szegénykémet, mert a fele súlyát a daganatok teszik ki, így nincs értelme kínozni a méretkezéssel. (Az enyémeket csak dobozban lehet mérni, mert nem maradnak meg a mérlegen.)

    Viszont a tieidről pompás képeket lehetne csinálni egy digitális mérlegen. :-))

    ReplyDelete
  2. Nagyobb vezsekedésekre számítottam, de arra gondoltam, hogy Skye-t jobban fogja érdekelni Sam, mégpedig azért, mert anno mikor ideköltöztünk, Skye nagyon vágyott Sassy társaságára, persze Sassy semmit és senkit nem enged a közelébe :))

    Próbáltam a két tányért, de nem vált be. Sokan tanácsolják, hogy együtt kell enni a nimfákkal, így ha Sam hozzászokott majd teljesen a környezethez, akkor azt próbálom majd meg, hogy mindkettőt felviszem vacsorázni :)

    Skye-ról van egy kép a saját albumában, ahogy a konyhai mérlegen trónol...szeret ott ülni, így állandóan mefigyelhetem a súlyát, ami 3 uncia=8.5 gram. Samet most mértem meg, ő meg 4 uncia, ami 11 gram, meg is ijedtem hogy kövér, de azt írják, hogy 12,5 gramig normális a súlya...és mivel állandóan kergeti Skye-t szerintem fogyni is fog :DD

    ReplyDelete
  3. Deka lesz az, nem gramm. :-))
    Mindenesetre Samukát így ránézésre sem igen fenyegeti az éhen halás veszélye.

    ReplyDelete
  4. Nem igaz hogy megzavar hogy itt mások a mértékegységek...gramm...jesszus, el tudod képzelni, az nem nimfa lenne hanem kolibri :DD

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket