Daisypath Anniversary tickers

Sunday, June 5, 2011

Utánozás...de jó szokás!

Tegnap esténket, és a mai délelőttöt az utánozás jegyében töltöttük. Tegnap vacsorára kaptak egy kis főtt tojást összetörve, a tálkát a kalitka tetejére tettem, Sam le se bagózta, de amikor meglátta hogy Skye nyugodtan ráveti magát az ételre, akkor szép lassan, óvatosan ő is belekóstolt a tojásba, és nagyon ízlett neki...ugyanez megtörtént ma is, Sam mintha utánozná Skye-t vagy csak úgy tekint rá, mint előkostolóra, de ha valami olyat teszek elé, ami nem ismerős, csak akkor nyúl hozzá, ha látja hogy Skye is így tesz :))))
Tegnap és ma koncertet is kaptunk, Sam tud énekelni!!!! Egy bizonyos füttyhangot ismételget, és ha én is elkezdek mellé fütyülni, akkor aztán nincs megállás :))) Ezenkívül hangokat is utánoz (persze tudtam, hogy a fiú nimfák ezt teszik gyakran), ma délelőtt a férjem főzőtt fent a konyhában, és a merőkanalat jól odaütögette a fém edényhez, a fémes kopogó hangot Sam azonnal leutánozta, azt hittem megzabálom, olyan édes volt :)))

Remélem az ellentétek vonzzák egymást egyébként. Skye vehemens, energikus és hangos, Sam ezzel szemben csendes, nyugodt, türelmes. A kalitkában jól elvannak, a kalitkán kívül Sam továbbra is követi Skye-t, Skye meg továbbra is inkább csak elszalad előle :))

Délután 5: Sam egy hős, már most látom! Skye az előbb úgy döntött, hogy szeretne a földön futkározni, így a kalitka ajtajából lerepült a szőnyegre, ami kiesett Sam látóteréből. Akkorát rikoltott, mikor meglátta Skye-t eltűnni, hogy még én is megijedtem :) Aztán rohant az asszony után... :)







A videot később lőttem, Sam-nek be nem állt a szája, annyira édes volt! A háttérben hallható férjem és anyósom örömködése, én csak csendben vigyorogtam :))))



8 comments:

  1. Jaj, nagyon édesek, Zsófi!

    Naná, hogy Skye fut Samuka elől - ezt így kívánja a tisztesség! Nehogy már azt gondolja a legény, hogy ő valami kis könnyűvérű nőszemély! :-))

    A Hős Lovag ezek szerint már sajátjának érzi az asszonyt, ha kiborul az eltűnésétől. Fog ez menni!

    Skye nem féltékeny rá?
    Elvégre eddig ahhoz volt szokva, hogy egyedül uralja a terepet és a rajongást...
    Igaz, most csak eggyel több lett a rajongója. :-))

    A kalitkával nagyon vigyázz: ez a fölfelé nyíló ajtó a lehető legrosszabb megoldás!
    Szerkessz rá valami egyszerű és könnyen kezelhető, de abszolút biztonságos eszközt, hogy egyetlen mozdulattal be lehessen akasztani az ajtót valahova! (Például madzag és karabiner vagy biztonsági biztosító tű.)
    Sajnos volt már Blogocskának olyan olvasója, akinek a tündér pici madarát a lecsapódó ajtó ölte meg... Azóta se tudtam a srácnak megbocsátani, annyira szíven ütött a dolog. :-((

    ReplyDelete
  2. Skye kicsit ellenséges kezd lenni velem, de a férjem kapja a legtöbb figyelmet tőle még mindig :DDD

    Az ajtó spéci, amint felhúzod, meg lehet dönteni, így a teteje beakad és nem tud lecsapódni :) Anyósom papagájának a kalitkáján van olyan nem biztonságos felfelé nyíló ajtó, de egy csipesszel rögzítjük a kalitkához, hogy ne legyen baj

    ReplyDelete
  3. Anyósodnak is van papagája ?!
    Remek család - puszilom őt ! :-)) (Meg a madarát is.)

    ReplyDelete
  4. Jajj igen :) Sassy a neve, ő is nimfa és 17 éves! :)

    ReplyDelete
  5. Óóóó, hát akkor igazán van kitől tanácsot kérnetek! :-))
    Sassyka milyen nemű? Mindig egyedül élt? Vagy volt párja is?
    Tizenhét év... az már valami! Remélem, még megduplázza. :-))

    Le a kalappal anyósod előtt (és persze előttetek is): én ilyen hosszú időre nem mernék elköteleződni. Jó, hogy most már nem is igen férne bele egy nimfa a hátralévő életembe - de azt hiszem, fiatalon se mertem volna. Nyolc-tíz évet fölvállalok - de annál tovább nem mernék felelősséget vállalni saját magamért.
    Pedig hároméves korom óta ugyanabban a lakásban lakom, és munkahelyből is csak azért nyűvöm szégyenszemre a másodikat, mert az elsőt elvitte a rendszerváltás. Mégse vagyok elég hűséges ahhoz, hogy húsz-harminc évre elkötelezzem magam. Legalábbis úgy képzelem...

    ReplyDelete
  6. Sassy nagyon érdekes madár. Valószínűleg nőstény, de soha nem volt párja, soha nem tojt tojást, és egyedül anyósomat tűri meg maga mellett, más hozzá nem nyúlhat...lehet hogy hím? Fogalmam sincs, mert nem szürke mint Skye és Sam hanem sárga-fehér-szürkés-pöttyös :D

    Valahogy én bele sem gondoltam abba, hogy milyen elkötelezettség, de Skye és most már Sam is olyan békések és szociálisak, könnyű velük az élet...egyelőre hehe

    Anyósom 86 éves és Sassy igazi társa lett, együtt jönnek mennek, múltkor véletlenül a vállán hagyta és úgy indult el vásárolni kocsival!!! És Sassy-nek esze ágában sem lett volna elrepülni...azért ijesztő volt!

    ReplyDelete
  7. Az ivarérett nimfa nemét (állítólag) úgy lehet megállapítani, hogy széthúzod a kis szárnyát, és megnézed a fonákját, vagyis alulról a szárnyat.
    Ha van rajta egy többé-kevésbé szabályos gyöngysor (a tieidnél drapp vagy sárga, anyósodénál szürkés), akkor asszonysággal állunk szemben, ha pedig nincs gyöngysor, akkor urasággal. Állítólag ez egy megbízható különbség.

    Nagy szerencséje van anyósodnak, ha tényleg lány a madárka, és sose tojt egyetlen tojást sem. A nimfa eléggé hajlamos tojásgyárat játszani, akkor is, ha sose lát hímet.
    Több ilyen tojásmesterről is hallottam már.
    Az egyik sajnos bele is halt, hogy "ki akarták gyógyítani" a folyamatos tojásrakásból. :-((
    Pedig jó nevű madárspecialista kezelte - és mégis...
    Nem jó az ilyesmibe beleszólni...
    Ha nem akarják megszabadítani a tojogatás nyűgétől (mert csakis erről volt szó), szegény madár még ma is élne. Így meg fiatalon elpusztult, értelmetlenül. :-((

    ReplyDelete
  8. Szegény :( A másik meg ha képtelen abbahagyni az értelmetlen tojást, és végül abba hal bele...olvastam egy nimfáról, aki 3 év alatt 180 tojást tojt hím nélkül! Borzasztó :(

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket