Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 29, 2011

Manikűűűr és egyebek

Skye napok óta ordít, mint a fába szorult féreg! Először azt hittük, hogy a vendégek miatt, de nem, hiszen 2 napja nyugi van. Rájöttem, hogy elég hosszúak lehetnek a körmei, olyankor mindig hisztis, így ma elvittük őt és Sam-et egy kis manikűrre...na hát az utazó kalitkában kitört a botrány: Sam rikoltozott, Skye ki akart jönni, egymás hegyén hátán mászkáltak, még szerencse, hogy az út 5 perc kocsival :) A manikűr mellé sajnos a szárnyak megrövidítése is járt...nem értek vele egyet, sokak szerint a madarak kevésbé ragaszkodóak az emberhez, ha repülhetnek, de nálunk ez nem szempont, soha nem csonkítanám meg őket emiatt..csakhogy ahol most élünk nem tudok madár-biztos környezetet varázsolni, és az utóbbi napokban többször is majdnem nagy baj lett a repülésekből...Skye repül Emberapu után, Sam meg Skye után, és mindketten általában valami fura, és veszélyes helyen kötnek ki. Inkább szárnyatlanság, mint halál...

A szépészeti beavatkozás után haza siettünk, a két jómadár elégedetten tollászkodott a kalitkában, de a nagy ijedségre vacsorára kaptak répás-zöldborsós-magos főfogást. Sam illemtudóan evett...Skye szanaszét hordta a borsókat az egész házban, aztán volt pofája lenyúlni Sam adagját...egyébként valamiért a répa mostanában nem jön be neki, ha mindkettőjük kedvenceit figyelembe veszem, akkor az alábbiak a nyerők: borsó, tészta, tojás, cheerios.

Sam kezdi hordani a nadrágot...keményen odavág Skye-nak, ha az szemtelenkedik vagy hisztizik, sőt gyakran elzavarja az egyik másik etetőtől, ugyanakkor még mindig követi, és mindenáron a közelében akar maradni. Azt is észrevettük, hogy Sam eltanulta Skye különböző ordítási technikáit. Néha fogalmunk sincs, hogy melyik mondja a magáét :)



8 comments:

  1. Jaj, Zsófi... ez borzasztó!
    Ha nem tudsz madárbiztos környezetet varázsolni, minek tartasz madarat?
    Biztos nem kunyhóban éltek: feltételezem, hogy lehetne találni olyan szobát, ahol szúnyogháló van az ablakon, és mindig csukva tartjátok az ajtót, ha kint vannak a madarak. A szárnyatlanság egy egészséges madárnak maga a halál...
    Szegény kicsi szárnyatlanok... nagyon sajnálom őket.

    Szállítani pedig nem szabad őket úgy, hogy közös ketrecben legyenek. Az a jó, ha mindkettőnek megvan a saját kis kalitkája, és útközben látják egymást, beszélgethetnek, de nem tudja elkapni egyik a másikat.
    Legjobb volna, ha férjurad kreálna egy olyan ikerszállító ketrecet, mint amilyet én csináltattam a pincurkáimnak. Nálunk nagyon bevált, hogy együtt vannak, és mégis külön.

    Ne haragudj a kirohanásomért, de nagyon el vagyok keseredve a lenyisszantott szárnyacskák miatt. :-((

    ReplyDelete
  2. Most vettem csak észre a szépséges számlálódat. :-))
    Nagyon jól mutat!

    Én már megharagudtam az enyémre, és visszatessékeltem a kevésbé feltűnő, eredeti helyére, ugyanis a második vagy harmadik napon megjelent rajta alul és fölül a reklámok csíkja, amit nem lehet eltüntetni. De még ezzel együtt is ragaszkodom hozzá - bár most a földgömböcske még ennél is jobban tetszik. Nézd csak meg nálam! Ha belépsz, rögtön ott fog keringeni a glóbusz körül a városod. :-))

    ReplyDelete
  3. Amikor madarat kezdtem tartani, akkor még saját házban éltünk...most az anyósomnál élünk (ideiglenesen), ahol minden tele van faliképekkel és díszekkel, és nem szedhetem le, hiszen nem az enyém, de pont azokkal van a gond, nekirepülnek :(((
    Skye arra lett nevelve, hogy kint van velünk, nem tarthatom őt a kalitkában egy külön szobában, ahol csak kiengedem egy órára, mellesleg a szobák sem lennének kevésbé veszélyesek.

    Ne úgy képzeld el, hogy nem képesek repülni ám...tudnak, csak nem vadul és megállíthatatlanul

    Egyébként teljes szárnnyal is csak akkor repültek, ha valami felidegesítette vagy megijesztette őket, sokkal jobban szeretnek gyalog közlekedni és mászni fel mindenre

    ReplyDelete
  4. A földgömb tényleg nagyon jó!!! :) Ez a számláló azért tetszik, mert részletes (város, idő stb)

    ReplyDelete
  5. Ez a kis számláló valóban szuper - hát még, ha rákattintasz alul a "Real time view"-ra! El se merem képzelni, mit tudhat a fizetős változat, ha az ingyenes is ilyen okos és guszta.

    A földgömb is ad ám statisztikát: kattints rá nálam a pici négyzetre az alján! Az oldal tetején, eléggé eldugva találod meg a statisztikát - ami persze nyomába se jön a Feedjitnek. De azért nagyon jó kis glóbusz...
    Az egér pörgetőjével ki is tudod valamennyire nagyítani (magát a földgömböt, és kattintással meg is állíthatod. Keresd meg rajta a városodat: ott díszeleg, szép piros csillagocskával. (Igaz, hogy nem fogod látni, mert amikor jelen vagy, akkor villog, vagy mit csinál.)

    Sajnos holnap már biztos nálad is megjelennek a reklám-csíkok szegény kis számlálón. De még úgy is remek kis szerkentyű.

    ReplyDelete
  6. Zsófi - de hát ha ennyire szörnyű a helyzet, akkor hogyan gondoltad Skye kiházasítását?
    Ha netán lesznek fiókák, azok aztán repülnek majd mindenhova, tele lesz velük a lakás: hogy fogod megóvni őket a balesetektől, ha nem tudsz nekik madárbiztos környezetet biztosítani? És Samuka hogyan fogja megtanítani őket repülni, ha le van vágva a szárnya? Vagy a kicsik majd röpképtelenek maradnak, hogy anyósodnak ne sérüljenek a csecsebecséi? Ez olyan, mintha egészséges gyereket tolókocsiba szíjaznál, hogy ne legyen láb alatt...

    Azt is mondtad, hogy van a háznál macska...
    Jó, hogy nem szabad bemennie a lakása, de azért arra ne vegyél mérget, hogy soha nem is fog. Hogyan menekülnek el előle a madárkák, ha nem tudnak repülni rendesen? Én már valósággal elsirattam őket emiatt... annyira sajnálom szegénykéket.

    Aztán ott van a súlyuk... Samuka bizony kövér, már most is. Hiába úgy tündér, ahogy van: az egészségének nem tesz jót a túlsúly. Ha nem röpködhet kedvére, nyilván még jobban el fog hízni. Márpedig madarat fogyókúráztatni gyakorlatilag lehetetlen - ezt nálam jobban nem tudja senki.

    Jaj, Zsófi... most már mindegy, de gondold át a dolgot, és soha többé ne vágasd le szegény madárkák szárnyait! A madárság lényegét veszed el tőlük - és biztos vagyok benne, hogy ők ezt nagyon megszenvedik.

    ReplyDelete
  7. Nem olyan egyszerű a helyzet, két rossz közül kellett választanom: Skye 30 tojást tojt karácsony óta, az nagyon sok, és semmi nem segített. El kellett döntenem, hogy vagy bevállalom Sam-et akkor is, ha momentán a környezet nem tökéletes, vagy eltemethetem Skye-t. Te mit tettél volna a helyemben? :(

    Ha fiókák lesznek és még mindig itt élünk, akkor egy másik szobába lesznek helyezve, de ott momentán nem maradnak meg, mert nem akarnak a kalitkában ücsörögni, velünk akarnak lenni.
    A nimfák mások...nekik nem elég az hogy ott vagyunk esetleg a kalitka mellett, és néha körberepülik a szobát...ők jönni akarnak mindenhova velünk...TV-t nézni, vacsorázni, Skye rendszeresen követ minket még a fürdőszobába is! Hogy teszek madárbiztossá egy két emeletes házat ami nem is az enyém?

    A macska nem tud bejönni a csukott ajtón keresztül :) Egyébként nem is akarna, az ő birodalma a kert és a műhely, soha nem járt a házban (nem is a miénk, ideszegődött csak)

    Sam súlya a hosszához és a fajtájához mérten tökéletes, más nimfák ezzel a mérettel elérik az 5-6 unciát, Sam pedig 4 unciát nyom.

    Ahogy említettem, tudnak repülni most is, de teljes szárnnyal is inkább gyalogoltak és másztak, a repülés abból állt, hogy ha valamitől frászt kaptak, akkor felrepültek valaminek a tetejére és aztán ordítottak hogy szedjem le őket. A hullámosok sokkal játékosabbak és repkedősebbek, a nimfa megül a válladon egész nap, mert azt szereti...ez nem jelenti, hogy helyes megrövidíteni a szárnyaikat, ne értsd félre! :) De a nimfákat nem érinti úgy, mint a hullámosokat...és még ennek ellenére is azt látom, hogy 10-ből 7 tulajdonos vágatja a hullámosok szárnyait, olyan méretre, hogy tudjanak játszani és repülni, de nem határok nélkül.

    Nehéz ez...

    ReplyDelete
  8. Szegény Sam soha nem repkedett eddigi élete során...tenyészmadár volt, aki minden napját a kalitkában töltötte...most sokkal többet mozog

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket