Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 14, 2011

Egy kis ijedtség

Skye ma és már tegnap is nagyon fura kakikat produkált....naponta csak egyszer könnyített magán és az eredmény valami halványzöld híg paszta volt, ami ugyebár nem tekinthető normálisnak...hívtam az állatorvost, az asszisztenssel beszéltem, aki azt mondta, mivel Skye fészkel ez akár lehet tojáselekadás jele is, vigyük be amint tudjuk. Nagyon megijedtem, mert ráadásul nem láttam Skye-t enni egész nap, érintetlenek voltak az etetők és Sam is idegesnek tűnt.
Az orvos nagyon szimpi középkorú úriember, John-nak hívják és madarakra szakosodott természetesen. Szépen megvizsgálta az én kis tündéremet, nincs benne tojás egyáltalán. Okos voltam, mert csináltam a kakiról képet, sőt az utolsó adagot, amit akkor termelt mikor kivettem a fészekből szintén megmutattam a dokinak.
A probléma az, hogy Skye olyan sokáig tartotta magában a feleslegét, hogy a vizelet és a kaki egyfajta pasztává érlelődött (tudom gusztustalannak hangzik), ezenkívűl úgy néz ki, hogy nem iszik eleget, legalábbis nem az utóbbi pár napban.
A tennivaló érdekes....hiába akartuk rábízni a természetre a fészkelést, Skye-nak segítségre van szüksége, mivel tavaly ilyenkor egyedül volt és fészkelés ide vagy oda, ránk bízta ami a hím dolga lenne (leváltani őt, etetni stb). Ez most sincs másként (a doki szerint fognak ők családot alapítani, de beletelhet akár 2 évbe is, mire egy szelíd, emberekhez szokott lányka maximálisan elfogadja a párját), hiába van vele Sam, hiába van fészekdoboz a kalitka alja helyett a tojások számára, Skye nem tudja pontosan hogy mit hogyan kell, nincsenek teljesen kifejlődve még a fészkelési ösztönei, az egy dolog hogy ivarérett már több mint egy éve. Magyarán ki kell vennem pár óránként hogy kakiljon, kézből kell etetnem (a főtt tészta pl nagyon hasznos ilyen esetben mert sok vizet tartalmaz), biztosítanom kell számára zuhanyt akkor is ha az csak egy kis vízpermet amit egy permetezővel oldok meg stb.
Amúgy tökéletesen egészséges a drágám, tökéletes a súlya, minden rendben....

Már most sokkal normálisabbat kakil (2 órája jöttünk vissza az orvostól) szerencsére.

6 comments:

  1. Szegény kicsi drágaság...
    Tavaly beállt egy rossz sínre, és most már nehezen tud átváltani egy másikra. De talán majd helyre jön...

    Hogy egyelőre (vélhetően) nem lesznek fiókák, az nem tragédia - bár az is igaz, hogy később még ebből is lehet baj : Skye nem tudja, hogy mi végre tojogat, és nem fog tudni mit kezdeni a gyerkőceivel, ha majd megszületnek, mert addigra azt tanulja meg, hogy a tojogatás egy hiábavaló szenvedés, aminek csak annyi az eredménye, hogy a nagy nehezen megtojt tojáskái egy idő után eltűnnek alóla.

    Csipinek se volt könnyű mindezt újra tanulni...
    Viszont Samuka már tudja, hogy mikor mi a teendő, ő majd elrendezi Skye-t. Legalábbis van rá remény.

    Lehet, hogy most vele lesz majd komoly problémátok, amikor kiveszitek Skye alól a tojásokat - ugyanis ő nagyon is tudja, hogy azokban fiókáknak kéne lenniük, és azt fogja hinni, hogy elveszitek tőle a gyerekeit. Hogy nem sikerült párosodnia, azon nem fog megakadni, mert annyi esze vélhetően nincs : ő csak a tojásokat látja, és alighanem várja a fiacskákat.

    Jaj, szegény madárkák....
    Borzasztó, hogy mennyire ki vannak szolgáltatva a szárnyatlanok hozzá(nem)értésének ! Mondom ezt a saját Csipikémre is, nem csak a te kisasszonykádra. :-((

    ReplyDelete
  2. Mielőtt Sam előző társa meghalt, ő is terméketlen tojásokat tojt (valószínűleg mert elég idős volt már) tehát szegénykém ismeri azt a játékot, hogy volt tojás, nincs tojás :(

    ReplyDelete
  3. Madárnak se könnyű lenni, Zsófi...
    Ki hitte volna? :-))

    ReplyDelete
  4. Jajj amúgy Skye olyan tündéri volt a dokinál, a vizsgálat után, mikor beszélgettünk csak mi emberek, Skye ráugrott a mellkasomra, odanyomta a kis fejét az államhoz én meg simiztem a nyakát :)

    ReplyDelete
  5. Drága kicsi csillag! :-))
    Adj neki egy hatalmas puszit a nevemben!
    De persze Samukának is, mert az meg egy áldott lélek. :-))

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket