Daisypath Anniversary tickers

Saturday, December 10, 2011

A főtt tészta érdekes hatása

Elsőként meg kell említenem, hogy meg van a második tojás...ugyan továbbra is azt gondoljuk, hogy nagyobb az esélye annak, hogy terméketlen, mint hogy termékeny, azért megdícsértem Skye-t amiért ilyen ügyes kislány :)
Egész nap minden ment a maga útján, Skye néha kijött enni, Sam őrködött, néha magyarázott vagy énekelt, de úgy hogy a fejét bedugta a fészekbe...rém cuki amikor ezt csinálja, néha Skye elveszti a türelmét és kizavarja...nem mindig szerencsére :)
Lássuk a főtt tészta érdekes hatását. Estefelé, mikor tudom, hogy Skye amúgy is gyakrabban kijön, betettem nekik egy kis főtt spagettit, mert mindketten imádják, és a főtt tészta rajta is van a fészkeléskor ajánlott ételek listáján. Skye annyira el volt foglalva a magocskák csipegetésével, hogy mire észrevette a tésztát már semmi nem maradt belőle, Sam felfalta. Mentem újabb adagért, ekkor Skye már fent nyújtózkodott az egyik boton, és elfogadta a rácsok között a tésztát tőlem. Mit látok? Sam megjelenik...egészen közel Skye-hoz, egyik lába már Skye hátán...na mondom úristen a szemem előtt fog lezajlani az egész miközben Skye zabál????? Állítom, hogy Sam megérezte, hogy Skye se lát se hall, annyira a spagettire koncentrál, és ezt ki akarta használni. El is játszotta még vagy hármoszor, de szerintem a póz amiben Skye tartotta magát evés közben, nem volt megfelelő...arról nem beszélve hogy Skye evési hangulatban volt, nem párzásiban. Szóval végül nem sikerült, de alig tudtam visszatartani a hangos nevetésem...
Bezzeg mikor Skye pittyeg olyankor Sam táncikál, ahelyett hogy akkor lábgyakorlatozna...meg vagyok én áldva :)))))))))))

10 comments:

  1. Jaj, szegény Zsófi...
    A mentségeimet és a magyarázatot megtalálod a saját blogomban...

    Majd jövök, de most már muszáj lefektetnem a madárkákat (legalább félórája aludniuk kéne), utána meg muszáj valamit EBÉDELNEM is végre (majd úgy este tizenegy körül), mert lassan már lefordulok a székről.

    De ha mindez megvan, jövök, ígérem !
    Mit nem adnék azért a kis főtt spagettiért !!! :-))

    ReplyDelete
  2. Úgy látszik, egyformán gondolják magukat naggggyon furmányosnak ezek a szárnyas kis macsók, mert ezzel a trükkel már Csupika is próbálkozott néhányszor, csak éppen nem volt hozzá spagetti. :-))

    Ugyanígy, ahogy mondod: ha úgy ítéli meg, hogy Csipike nagyon el van foglalva valamivel (és ez persze leginkább a táplálkozás, mert mi mással lehetne Őnagysága NAGYON elfoglalva), akkor a Hős Lovag igyekszik a háta mögé-fölé kerülni, és (ha eddigre még nem kapta meg a maga pofonját) illedelmesen kopogtat a csőrével Csipike feneke fölött, ahogy kell. Hogy csak úgy engedély nélkül rátegye a lábacskáját szíve hölgyére, az nálunk szóba sem jön, mert Csupika talpig úriember. Egyébként Samuka is az : olyan jól nevelt kis képe van. :-))

    Mindenesetre kezdenek nagyjából házaspárként viselkedni a madárkáid... Legalábbis nekem úgy tűnik. :-))

    ReplyDelete
  3. Heheheh akkor megnyugodtam hogy Sam nem perverz, hanem természetesen viselkedik.
    Egyébként rendszeresen írok az angol nimfás fórumra, és van egy lány, akinek valami 10 pár nimfája van, szerinte egyáltalán nem gond, ha nem bújnak össze vagy nem etetik egymást...neki is van olyan párja amelyik nem kényeztetős fajta mégis már születtek 10 fiókák

    ReplyDelete
  4. Tíz fióka, Zsófi.
    Csak angolul tíz fiókák.

    Mindenesetre ez jó hír.
    Mondom én, hogy nagymama leszel! :-))
    (Legalábbis remélem...)

    ReplyDelete
  5. és akkor nem születtek csak született....látod hogy hülyülök az angol környezetben?

    ReplyDelete
  6. Dehogy hülyülsz!
    Ha csak angolul beszélsz, akkor az megy, ha csak magyarul, akkor meg az. A keveredés mindig akkor történik, amikor párhuzamosan használod a két nyelvet. Ez egyáltalán nem riasztó, inkább érdekes.

    Én évekig dolgoztam nyaranta Esztergomban, lengyel nyelvű idegenvezetőként: az volt a dolgom, hogy mindig kéznél legyek a csoportom számára, és beszéljek helyettük mindenhol, ahol szükséges. (Mivel a partner idegenvezetők német vagy orosz tudással érkeztek, de azzal nem sokra mentek nálunk.)

    Sose volt gondom, ha a lengyelkéimmel magunk között beszélgettünk, de bizony, ha hosszabb ideig fordítgatnom kellett egyik nyelvről a másikra, abba belefáradtam rendesen. Ugyanis az ember agya beáll egy sínre, és azon szépen halad - de ha sínt kell váltani, akkor zötyögni kezd, mint a vonat. Te most nyilván az angolra vagy beállva, és ha fáradtabban vagy sietve ülsz neki a kommenteknek, észre se veszed, hogy maradtál a másik nyelvben. Szerintem ez nagyon jópofa dolog.

    Amúgy mióta élsz kint?

    ReplyDelete
  7. Lassan 3 éve, az a baj, hogy bár az otthoni családdal beszélek magyarul, de a hétköznapokban az angol a domináns...a múltkor nem jutott eszembe az a szó, hogy mosdó...azért ez durva :))
    Sokat írok magyarul, de a helyesírásom tényleg nagyon romlik főleg az egybe vagy külön írt szavak tekintetében

    ReplyDelete
  8. Én állandóan magyar közegben mozgok, néha mégse jut eszembe valamelyik szó. :-))
    Neked legalább megszokott lesz a dolog, mire öreg leszel és szkleró. :-))

    ReplyDelete
  9. Na mi ez a csönd, Zsófi?
    Csak nincs valami baj???

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket