Daisypath Anniversary tickers

Sunday, December 25, 2011

Karácsonyfa...almafa

Csipcsupék kértek képet a karácsonyfáról, hát íme itt van, valamint csináltam képet a jómadarak főajándékáról, ami valójában Emberapu műve. Ülőbotok a kerti almafa ágainak közreműködésével. A nimfák, méretüknek köszönhetően nem éreznék jól magukat egy, ágakkal körbefont kalitkában, de az ülőbotok nagyon fontosak a közlekedésben és az ücsörgésben. Mivel a drágáim fészkelnek, és nem akarom megzavarni őket, így az új szerzemények majd valamikor január elején kerülnek be a kalitkába, de remélem akkor örülni fognak neki.

Ma azért volt egy kis idegeskedés is. Úgy tűnik, hogy Sam, aki nincs hozzászokva emberi társasághoz fészkelés idején, eléggé ideges, és több mint 24 órán keresztül nem kakilt. Végül kinyitottam a kalitka ajtaját, és egy véletlen zaj megijesztette szegényemet, kirepült, és rögtön kakilt is, hála Istennek bár egész nap tartotta magában, a kaki egészségesnek nézett ki. Vajon mennyi ideig képesek visszatartani anélkül, hogy baj legyen belőle? Mert zargatni sem szeretném a fészkelési folyamatot, na majd meglátjuk.


11 comments:

  1. Boldog karácsonyt kívánunk!
    Nagyon tetszik a karácsonyfátok. Nálunk elég kicsi lett most felállítva, és nem is ilyen szép.

    Mikor lehet már tudni, hogy van-e fióka a tojásban?
    Mennyi az esélye annak, hogy az utolsó egy talán két tojásban kis fióka van?

    ReplyDelete
  2. Köszönjük szépen :) Nektek is Boldog karácsonyt.

    Háááát....az utolsó kettőn talán már látszana, de nem akarom "meggyertyázni" őket, mert Sam nagyon erőteljesen reagál ha bármi történik a kalitka körül, így békén hagyom inkább őket, a tenyésztő és a doki is ezt javasolta, sajna emberként türelmesnek kell lennünk :P Talán van esély hogy az utolsó, vagy utolsó kettő termékeny, de azokból kb 2.5 hét múlva bújnának ki a kicsik, meglátjuk :)

    ReplyDelete
  3. Gyönyörű a karácsonyfátok, Zsófi!
    És Emberapu művei nem kevésbé...
    Köszi a képeket!

    Eszedbe ne jusson megpiszkálni a tojásokat!!!
    Majd kiderül, ha itt lesz az ideje, hogy van-e bennük meglepi. :-))

    Samuka székrekedéséről kérdezd meg a tenyésztőt, mert nem hinném, hogy ez nála is indokolt lenne.
    Vagy igen?
    A tisztaság végett nem járnak vécére?
    Nem csak a tojó bélését zavarják a tojások?
    Én ezt nm tudom, mert ugye nálunk csak a tojó kotlik.

    Mindenesetre nagyon ügyelj arra, hogy Samuka sokat igyon!
    És adj neki gyümölcsöt meg zöldséget - ha ugyan elfogadja...
    Szegény, szegény, drága kis családapa !!! :-))

    ReplyDelete
  4. Érdekes, mert két napja nagyon vizeseket pottyantott (már amikor egyáltalán pottyantott, ezért a tenyésztő azt mondta, hogy ne adjunk neki zöldséget meg gyümölcsöt egy ideig). Szerintem stresszel a szentem és nem meri kiadni magából amit kell, hiszen többször kijön a fészekből, ezsik kicsit, iszik is, üldögél...mégsem kakil, viszont tegnap este ahogy írtam is, egészséges volt a potty :) Neki szokatlan hogy emberek veszik körül fészkelés idején, leszámítva hogy cserélik a kaját, vizet, papírt, a tenyésztő szerint is csak ideges és feszült lehet szegényem, mert amúgy tökéletesen egészségesnek néz ki, nem bágyadt, nem borzolt stb. Így igyekszem a legkevésbé zavarni őket, és a helyzet már javult is

    ReplyDelete
  5. Annyira beleszerettem a karácsonyfátokba, Zsófi, hogy jövőre talán én is a legnagyobbat állítom föl, ha megérjük. (Azért ezt még ne vedd ígéretnek!) Igaz, hogy egy ekkora fához jó nagy tér is kéne - az meg nálunk nincs. Bár a madármászókát talán nyugodtan eltüntethetném arra a pár hétre... hisz úgyse használja senki. :-))

    Szegény Samukát nagyon sajnálom.
    Amilyen békés kis lélek, az ember azt hinné, hogy az elmúlt pár hónapban már eléggé hozzátok szokott. De ezek szerint mégse... Meg hát a fészkelés tényleg más kategória...

    Képzeld, mi lesz, ha netán születnek gyerkőcök!
    A szemedet is kivájja a Hős Atya, ha csak rájuk mersz nézni! :-))

    ReplyDelete
  6. A legjobb a fában, hogy az égők hozzá vannak adva eredetileg így nem kell azokkal is babrálni :)

    Biztos lesz bajunk a Hős Atyával, de ez van, nekünk kell igazodnunk hozzá :)

    ReplyDelete
  7. De akkor hogy lehet eltenni a karácsonyfát?
    Ha rajta vannak az égők...
    Vagy olyan picikék?
    Nem sérülnek, amikor összehajtod a fát?

    Én olvastam valahol pár hete, hogy lehet már vezeték nélküli, LED-es kis gyertyácskákat is kapni. Nyilván elemmel működnek... Biztos jó drágák - de talán jövőre körülnézek ez ügyben.
    Erre (meg a hasonló méretű fáimra) nem, de a két méter tíz centisre érdemes volna ilyen csuda gyertyácskákat beszerezni.

    ReplyDelete
  8. Elég picik igen, és nem törékenyek, szerintem nem üvegből vannak.
    Tavaly anyósom fáját használtuk, kb száz méter égővel...azt a felfordulást láttad volna, mire kibogoztuk (hiába volt elvileg szépen egy kartonra feltekerve)...soha többet :)

    ReplyDelete
  9. Én legutóbb 180 darab égőt raktam föl a nagy karácsonyfámra (egy százas, egy ötvenes, meg egy harmincas sorozatot) - hát nem volt semmi! Meg aztán a leszedésnél elpakolni... az is nagy élmény!
    De nálam húsz év után is ugyanúgy állnak az égők a tartójukon, ahogy az üzletből kihoztam őket. Az ilyesmire nagyon háklis vagyok. Az elpakolás már akkor is az én reszortom volt, amikor még éltek a szüleim.
    Rengeteg égőcském van - de sose elég. :-))
    Ha jópofát látok, mindig megveszem - aztán boldogan válogatok, hogy na, idén melyiket tegyen föl.

    De vezeték nélküli még nincs...
    Hát élet ez így??????

    ReplyDelete
  10. Ennél már csak az a jobb móka, ha valamelyik égő megdöglik és ellenőrizheted mindet muhahah (ez itt sincs másképp)

    Mivel errefelé nagy hangsúlyt kap a kültéri díszítés, így inkább abból van nagy választék.

    Épp most hoztam meg Skye-t a fürdésből...látnád a nagy tükröt a mosdó felett :))))) Tiszta víz...eszméletlen, hogy a fészkelés kezdete óta hogy imád fürdeni, persze tudom, hogy nagy szüksége is van rá.

    ReplyDelete
  11. Igen, régebben nekünk is voltak ilyen égőink.
    (Bizonyára most is vannak, csak már nem használom őket.)
    Az újabbakkal már nincs ilyen gond, mert ha valamelyik sztrájkba lép, a többi attól még világít. Majd a hites urad megmondja, melyik a soros és melyik a párhuzamos kapcsolás. :-))

    Most néztem utána a vezeték nélkülinek.
    Egyik helyen öt darabért kérnek 11 900 forintot, másik helyen választhatsz, hogy 12,5 centisből kérsz tíz darabot, vagy 9 centisből tizennégyet: mindkét készlet 22 900 forint.
    Jó áááám! Fő, hogy kapni lehet! :-))

    De nem is az ára a fő baj, hanem az, hogy a gyertyácskák nem kapcsolhatók ki-be önállóan, hanem távirányító is tartozik a készlethez. Ez persze bizonyos szempontból jó és kényelmes - csak hát eggyel több dolog, ami elromolhat, és ami zabálja az elemet.

    De azért az ára se mindegy...
    Gondold el: mit mutatna egy kétméteres karácsonyfán tizennégy darab gyertya? Ahhoz, hogy jól nézzen ki, legalább két készlet kéne - de inkább három. Na jó... legyen kettő! Akkor is majdnem 50 000 forint, csak a világítás. Plusz folyton gondoskodni kell újabb és újabb (ceruza) elemekről. (Tölthető nem jó bele - nem mintha azt is meg lehetne fizetni, ennyi rengeteg égőhöz.)

    Úgyhogy egyelőre marad a vezeték... Pedig milyen kár! :-((

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket