Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 23, 2011

Készülődünk????

Tudom nagyon régen nem írtam, de nem történt semmi különös :)
Viszont újabban Skye elég sok időt tölt a fészekdoboz előtt...félig belóg rajta, rágja a bejáratot, és ami a legérdekesebb, hogy ha Sam a fészek közelébe megy akkor Skye ordít vele, és elzavarja. Néha Sam is odakap, de az ritka...Hát nem tudom...lehet, hogy valamire készülnek???? Skye ugyan a dobozba soha nem merészkedett, először azt hittem talán nem tudja, hogy hogyan kell bemenni. No de a madár nem hülyegyerek...és ha Sam képes minden probléma nélkül ki-be járkálni, akkor Skye-nak sem okozhat ez gondot. Jókat mosolygok (na jó kuncogok) mikor Sam valahogy beslisszol Skye mellett a fészekbe, Skye meg bedugja a fejét a lyukon és úgy ordít.

Sam egyébként egyre jobban eltűr minket is, gyakran ücsörög mellettem vagy akár Emberapu vállán, igaz, ha Emberapu meg meri olyankor mozdítani a fejét, akkor Sam jó nagyot csíp a fülébe hehe.

Hoztam pár képet is...a másodikon Skye nyomdászt játszik :)







4 comments:

  1. Egyszerre készültek a képek, Zsófi?
    Mert az elsőn Skye nagyon szép, de a másik kettőn olyan kis zilált... Netán vedlik éppen? Mert ha nem, akkor nézesd meg állatorvossal! Nem jó jel, ha egy madárkának ilyen borzolt a tolla.

    De az is lehet, hogy csak rossz pillanatban kaptad el...
    Azért kérdem, hogy egyszerre készültek-e a képek.
    Mert az elsőn nem látok semmi gyanúsat.

    Csupikának se volt szabad soha bemennie a fészekbe (ritka esetektől eltekintve) - de mondjuk ők nem is felváltva kotlanak. A nimfák meg igen - vagy rosszul tudom?
    Ne félj: majd Samuka elintézi magának, ha itt lesz az ideje, hogy meglegyen a szabad bejárása. Nem tudom, a nimfák hogyan működnek, de elképzelhető, hogy Samuka se lesz ilyen áldott lelkű jófiú, ha fészkelésre kerül a sor.

    Skye tavaly is karácsonyra kezdett tojogatni: lehet, hogy idén se bírt kitalálni más ajándékot nektek. :-))

    ReplyDelete
  2. Az első kép az Sam, nem Skye :))) A másodikon azért néz ki furán mert előtte teljesen betolatott a nyomtatóba, a harmadikon meg éppen tollászkodott, csak felkapta a fejét, hogy pózoljon :)

    Beengedi Skye Samet a fészekbe csak ordít vele :)))) Igen, elvileg ők felváltva kotlanak.

    Meglátjuk...én örülnék a karácsonyi ajándéknak

    ReplyDelete
  3. Őszintén szólva gyanakodtam, hogy az első képen Samukát látom, de nem stimmelt a szeme. :-))
    Az a kép volt előttem (még az elejéről), amire azt írtad, hogy "Már egy hete élek a Paradicsomban" - és azon egy roppant feltűnő, szürke csík húzódik Sam egyik szemétől a másikig. Ezen a képen meg nem láttam ezt a csíkot... Hogy a bóbitájuk más színű, az föl se tűnt...

    Mindenesetre kezdd el a Kisasszonyt tömni szépiával és meszes csőrkoptatókkal (de csak natúrral - semmi színezés vagy ízesítés!), hogy ha netán tényleg tojni óhajt, ne legyen gondja belőle. Igaz, tavaly is megoldotta simán, minden előzetes hajcihő nélkül...

    Kíváncsi vagyok, mi sül ki a dologból. :-))

    Az unokáiddal mit csinálsz, ha lesznek?
    Tudom, már kérdeztem - de elfelejtettem a választ, sajnálatosan.

    ReplyDelete
  4. Ami nálunk nagyon bevált a szépián kívül az a darabokra tört tojáshéj és az osztirga héj, utóbbi elég drága, de nem baj :)
    Szerinted a fészekdoboz bejáratának rágcsálása fészkelésnek minősül??? Mert mást nem csinál Skye vele....

    Az unokáknak vagy megbízható családot keresek majd, vagy van egy olyan kisállatkereskedő, aki nagyon szereti a madarait, elképesztő mennyit foglalkozik velük, tökéletesen tisztán tartja, neveli, szeretgeti őket, és nagyon komolyan veszi hogy kinek adja el a madarakat. Nem úgy megy nála, hogy bejön a vevő és puff már viszi is a kedvencet magával, Jim (így híjvák a tulajt) részletesen elbeszélget a vevőkkel, elmond nekik mindent amit tudni kell pro és kontra stb. De szerető családot találni, az az első opció. Itt nagyon népszerűek a nimfák, tehát vevőkből lenne sok az biztos

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket