Daisypath Anniversary tickers

Saturday, March 17, 2012

Búcsú

Hát elmentek....engem sokkal jobban megvisel, mint Skye-t és Sam-et, legalábbis egyelőre. A kedves szülők a fészekben üldögélnek, a tegnap megszületett tojáson...jól nézünk ki. Pont a költözéskor lesz újabb fióka? Karen azt a tanácsot adta, hogy a fészekben hagyva költöztessük át őket, így a tojások (ha lesz még) és a bébik nem hűlnek ki. Mondjuk nem vagyok biztos benne, hogy ez a tojás termékeny, de majd meglátjuk. A Hős Apa nem nagyon tiltakozott, mikor kivettük a gyerkőcöket mellőle, szerintem megismerte Karent, és nem érezte magát veszélyben.

Nagyon fognak hiányozni, még a rengeteg takarítás is, de legalább gyorsan és hamar megtörtént, nehezebb lesz a következő fészekaljjal, mert velük majd hosszabb időt tölthetünk el, és többet is lehetnek majd kint velünk.

10 comments:

  1. De tudod, hogy jó kezekben vannak, és ez nagyon jó! :) Olyan hamar eljött ez az idő... :(

    ReplyDelete
  2. Olyan csendes és üres nélkülük a ház :( Persze, annak én is örülök, hogy jó helyük lesz, még este rá is csörgök Karen-re és megkérdezem, hogy mi újság :)

    ReplyDelete
  3. Szegény Zsófi...
    Ez most nagyon szomorú, de később annál nagyobb öröm lesz!
    Nincs annál nagyobb boldogság, mint figyelemmel kísérni a szárnyas kis unokáid további életét!
    Meglátod: olyan lesz, mintha el se mentek volna.

    Később még jövök, de most vadul mesélek (bár élet nincs bennem egy szál se): soron kívül, ma is el kellett mennünk a doktor bácsihoz, és ez már kicsit túl sok volt a jóból. Nem rég jöttünk haza, meg vagyok halva.
    (A madárkák nem, szerencsére.)

    ReplyDelete
  4. Tévedtem, Zsófi, ma már nem jövök, ne haragudj!
    Hajnali fél három van - most lettem kész a sajátommal.

    ReplyDelete
  5. Jól mondja Karen: ha már így esett, valóban az odúban kell költöztetni a kedves szülőket. Kösd át az odút egy kendővel vagy vékony sállal, hogy el legyen takarva a bejárata, és ne tudjanak belőle kijönni útközben.

    Amúgy meg a madárkákat hagyjátok utolsó transzportnak: őket már csak akkor vigyétek át, ha kialakult nagyjából véglegesen a kalitka helye, és utána minél kevesebb rendezkedés várható az ő kis lakosztályuk környékén. Nehogy aztán elakadjon Skye-ban a tojás az izgalomtól!

    A fiókák távozása szempontjából nagyon jó, hogy így alakult: az új tojáska társaságában talán tényleg kevésbé siratják az első fészekaljat. Csak a költözés szempontjából nem olyan nagy öröm ez az újabb szaporulat... De talán megússzátok baj nélkül.

    Te mikor kezdesz dolgozni?
    Mert az még a költözésnél is nagyobb csapás lesz...
    Milyen munkára számítasz?
    Sokat leszel távol napközben, vagy otthon is tudsz dolgozni?
    Szegény madárkák meg fogják szenvedni, az biztos!
    De hát majd beletörődnek - hisz a legtöbb madárka így él.

    Baromira irigylem ezt a három fokot, ami itt díszeleg az időjárás-matricádon: nálunk ma huszonhárom is volt biztosan - és akkor még nem is mondtam sokat. Bele vagyok pusztulva MÁR MOST ebbe a rohadt nyárba - pedig hát még el se kezdődött... :-((

    ReplyDelete
  6. Úgy tűnik, hogy a tojás tényleg nem termékeny, de nem tudom lesz-e még több, majd meglátjuk.
    A munkával kapcsolatban halvány fogalmam sincs, a következő 3 hónapban várható az engedély, ennyit tudok. Kanadában is mindketten dolgoztunk és Skye elég jól viselte, most meg pláne, hiszen van párja :)

    Ne is mondd a nyarat...nagyon nem várom

    ReplyDelete
  7. Én se.
    De most mintha megint kezdene kicsit hűvösebb lenni...
    Nem is baj: Isten ments, hogy márciustól nyár legyen!!!
    Pedig már volt: a fiatalok napok óta gy szál pólóban mászkáltak.

    ReplyDelete
  8. Na mik a hírek? Sehol semmi?
    Hogy érzik magukat Karennél a gazfickók?
    Voltatok már meglátogatni őket?
    Mintha azt mondtad volna, hogy készültök...

    És a kedves szülők?
    Nem búslakodnak?

    ReplyDelete
  9. Kukkants be hozzánk alkalom adtán: új mese is van, de főleg nézd meg, milyen helyes kis számlálót kapott (próbaképpen) a KIWI-NAP-os oldal!

    Csak nem tudom, szabad-e több számlálót használnom párhuzamosan, ugyanarról a portálról... Most írtam nekik levelet, majd megmondják, hogy lehet vagy sem. Ugyanis a kupakos számlálóm is tőlük van, ami az összes látogatást számolja. Az édes kis új viszont csak azt az egy oldalt.

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket