Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 17, 2012

Napirend

El voltam havazva az utóbbi napokban, de azt megfigyeltem, hogy Skye és Sam kialakított egy napirendet, és ehhez tartják magukat többnyire. Reggel felkelés, olyankor Sam ül valahol a fészken kívül a kalitkában (egész éjjel kívülről őrzi a fészket), Skye a fészekben. Sam egy ideig elnézelődik, eszeget, iszik, aztán bevonul a fészekbe, ilyenkor Skye kijön, wc-re megyünk (haha), majd ő is eszik, aztán visszamászik az odúba. Egész késő délutánig elő sem bújnak maximum pár percre, ám 5-6 óra felé Skye kidugja a fejét, ki akar jönni a kalitkából, bújik hozzám, ha kiengedem, majd okvetlenül fontos számára, hogy egyen egy kis meszet, amit a kalitka mögötti téglás, nem használatos kandalló falán talál. Egy ideig ezzel szórakozik, végül az asztal másik felén landol, ahol gondosan ki van neki készítve egy kis friss víz egy tányérban...fürdés következik. Este fél 10 felé Sam ideje jön el, ő kijön a fészekből, Skye bemegy. Ilyenkor szoktam néha Sam-et vízpermettel lezuhanyozni, egyértelműen jelzi, ha szüksége van rá, magyaráz, rohangál a kalitkában, néz rám, mint valami eső istennőre :)))) 10 óra felé aztán azt is jelzi rendszeresen, hogy ugorjak és takarjam le őket, hiszen itt van az ideje :)
Azt is észrevettem, hogy Sam valószínűleg sokkal inkább biztonságban érzi magát, mint a korábbi fészkelésnél. Ha Skye kijön, elhagyja a kalitkát, már nem pánikol, ül továbbra is a helyén.
A legaranyosabb, hogy amikor mindketten bent vannak, akkor megosztják a tojásokat és együtt ülnek rajtuk :) Öt van belőlük egyébként :)
Amikor legutóbb mindketten kijöttek az odúból, le akartam fényképezni a tojásokat...aha, naná....mire bekapcsoltam a gépet, Sam már ott termett és védte az utódokat :))))

4 comments:

  1. Jaj, de édes!!!
    Egyem meg azt a tündér kis pofiját!
    Világ leggyönyörűbb apukája! :-))

    ReplyDelete
  2. Zsófi!

    Ha szabad egy megjegyzést tennem: ez a forgács bizony nincs apróra törve. Szemre ki tudom válogatni belőle az éles és szúrós darabokat. Mondtam pedig, hogy a két tenyered között morzsold egészen apró darabokra, és közben válogasd ki a szúrósakat. Kár, hogy nem hallgattál rám, mert a pincurkák finom kis bőrét fölsérthetik a nagyobb darabok.

    Most már persze mindegy: nemigen lesz alkalmad kicserélni. Legközelebb viszont figyelned kéne erre. Vagy majd az odútakarításnál... bár addigra már nem jelent akkora veszélyt a durva forgács, mert lesz némi tollacskájuk a piciknek.

    Samuka farka alatt látok egy vagy két tojást.
    Azokon vajon miért nem ül?
    Cserélgeti őket?
    Vagy ő már tudja, hogy azokban senki sincs?

    Talán küldd el ezt a képet a tenyésztőnek, és kérdezd meg tőle!

    ReplyDelete
  3. Valóban nincs apróra törve, mert gondoltam, hogy a nimfák nagyobbak hát az nem olyan fontos...de szúrós darabok nincsenek benne arra nagyon vigyázok!

    Jajj nem, minden tojáson ülnek, de ez az a pillanat volt, amikor Sam a fészken kívül volt, gondoltam kattintok egy képet a tojásokról, erre Sam bent termett az odúban hogy megtámadjon :)))

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket