Daisypath Anniversary tickers

Friday, January 27, 2012

Kiwi és Jello ma :)

Ez a két, tündéri kis sárga gombóc szépen növekszik, úgy szeretném őket a kezemben tartani, de nyilván meg sem próbálom, így egész nap csak a képeiket nézegetem...azt hiszem szerelmes vagyok haha!!!

Szinte óránként hallom a cincogásukat, Skye és Sam általában reggel és este bezabálnak, de amúgy egész nap bent ülnek a kicsikkel, igaz Skye tegnap este rendezett egy érdekes jelenetet...konkrétan ordított két órán keresztül. Fogalmam sem volt, hogy mit csináljak, próbáltam fürdetni, foglalkozni vele, adtam neki mindenféle finomságot...csak ordított tovább. Végül tettem be a kalitkába tojást, annak aztán nekiesett, majd mint valami szélvész rohant a fészekbe....vajon valamiért a tojást hiányolta ennyire??? Pedig a tenyésztő szerint azt sem szabad túlzásba vinni. Az is lehet, hogy csak valami lágy kajára vágyott ami nem zöldség. No mindegy, lényeg, hogy a tojás megnyugtatta a drágámat. Egyébként tisztára óraműpontossággal működnek...hihetetlen....tegnap reggel fél órával előbb történt meg az ébresztés, és este Sam pont fél órával korábban követelte, hogy takarjam le őket :)

4 comments:

  1. Jaj, Zsófi... Szegény Skye!

    Mondtam már neked, és Csipiéknél is olvashattad, hogy a fiókanevelés idején állandóan lennie kell a madárkák előtt főtt tojásnak! Ha ők csak kétszer esznek naponta, akkor kétszer kapjanak! Ettől még rakhatsz eléjük mást is - de a tojás soha ne hiányozzon!

    A tenyésztő talán azért óv a túl sok tojástól, mert az kétségtelenül fokozza a szexuális aktivitást - na de ez a veszély egyelőre nem fenyeget. Ha viszont nem kapnak elég tojást, nem tudnak rendesen etetni. Nem is csodálom, hogy ordított szegény madár.
    Tudom, hogy a nimfa nem hullámos - de azért sok mindenben egyformák lehetnek az igényeik.

    Édesek a pincurkák!
    Holnapra talán már hárman lesznek...
    Bár ha Jello előbb jött, akkor inkább holnapután.

    Kézbe fogásról még csak ne is álmodj!
    Azt majd csak akkor próbáld, amikor először takarítod az odúcskát!
    Ahhoz viszont a legkisebbnek is legalább nyolc-tíz naposnak kell lennie.
    Borzasztó törékeny egy ilyen kismadár: csak akkor nyúlj hozzájuk, amikor már kicsit nagyobbak és erősebbek lesznek! Játszhatsz még velük később éppen eleget! :-))

    Jello nevét dzs-vel kell ejteni?

    ReplyDelete
  2. Azt mondják, hogy a tojás magas koleszterin szintje nem annyira oké...de egyébként nem tudom miért mondták, hogy limitálni kell, adok nekik majd többször.

    Nem, nem is álmodok kézbefogásról...illetve álmodni csak szabad :)))))))

    Igen dzs-vel kell ejteni :)

    ReplyDelete
  3. A tojás magas koleszterin szintje itthon már nem divat: régen cáfolták. Csak ráfogták a szegény tojásra, hogy ártalmas, közben meg nem is igaz. Legalábbis nálunk ez a legújabb álláspont. (Lehet, hogy túl sok az eladhatatlan tojás???)

    ReplyDelete
  4. Igen, biztos a puha miatt sírt. Egyébként mi is annó villával összetört főtt tojást adtuk, meg calciumnak az összeporított tojáshéjat belekevertük.

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket