Daisypath Anniversary tickers

Saturday, September 24, 2011

Megtörik a jég?

Érdekes jelek:

1. Először az tűnt fel, hogy Skye nem közömbös annyira...ha Sam idegesíti, már nem csak odébbáll, hanem rákiált a kedves férjre, belecsíp a hátába stb. Nyilván ez nem szép tőle, de a közönynél minden jobb.

2. Esténként rászoktak arra, hogy kergetik egymást a padlón, felváltva, közben mindkettő ordít :)

3. Sam órákat ül a fészekben, Skye pedig ott van vele a fészek előtt...egyszer már a fejét is bedugta. Sam viselkedése nem újdonság, de Skye eddig nem mutatta az érdeklődés jeleit.

4. És ez a legaranyosabb és legbíztatóbb! Tegnap óta Skye rendszeresen odamegy Sam-hez és a csőrével birizgálja a fejét :)))))) Eleinte Sam ajánlotta fel, hogy tessék tollászkodni velem, Skye nem reagált...most meg ő kezdeményez...jajjj úgy szeretném a géppel is megörökíteni :)

4 comments:

  1. Már jártam itt pár órával ezelőtt, de akkor még nem volt semmi újság. :-))

    Úgy látszik, Égice Nagysága őszre van hitelesítve - elvégre tavaly is karácsonyra tojta meg a tojáskáit. (Legelőször Csipikém is októberben próbálkozott a fészkeléssel.) Samuka meg már rutinos atya, ő nyilván teszi a dolgát. De milyen édes, hogy ilyen türelmes! Igazi úriember!

    Irtó kíváncsi vagyok, mi sül ki mindebből!!!

    A fészek elő van készítve rendesen?
    Felétek mivel szokás bélelni?
    Ha szintén forgácsot használsz, nagyon ügyelj arra, hogy ne legyen illatosított (mert olyan is van), továbbá morzsold össze egészen apró darabokra, a két tenyered között, és a szúrós kis darabkákat gondosan válogasd ki belőle!

    Csak annyi forgács legyen az odú aljában, hogy ellepje a fenekét, és maximum egy centi magasan álljon - vagy még annyira se. Bár Skye majd úgyis kitakarít, ha nem tetszik neki a hálószoba. Csipikém HETEKIG dolgozott keményen, míg a csőrében, szálanként, kiszórta a kalitka fenekébe azt a rengeteg forgácsot, amit én beraktam. Az első alkalmakkor ragaszkodott a szinte kopasz padlóhoz... Később is nehezen látta be, hogy a fiacskáknak az úgy nem jó.

    Jaj, de szeretném, ha neked is születnének unokáid!
    Egyet mindjárt megkaphatna a Mama, hogy kicsit megvigasztalódjon.
    A többivel mit csinálsz?
    Lesz kinek elajándékozni a babákat?

    Édes Istenem - csak már látnám őket!!!

    ReplyDelete
  2. Hát én is nagyon kíváncsi vagyok! Skye láthatóan változik, és ma legalább háromszor megkurkászta a férje feje búbját..az meg tartja neki olyan édes!!! (Asszony, gyerünk, tedd a dolgod)
    A fészek szépen tisztán és rendezetten a helyén van. Forgács van benne, nem illatos, és nem durva. A tenyésztő szerint a nimfáknak több forgács kell, de nem tettem be túl sokat.
    Emlékszem Csipike takarítására és a kopasz padlóra :DDDD

    Nem tudom mit fogok a babákkal csinálni, de biztos nem tenyésztőknek vagy állatboltnak fogom elpasszolni. Itt sokan szeretik a nimfákat mert szociálisak, de nem olyan drágák mint a nagy papagájok, remélem tudok majd nekik szép otthont találni...na de azt még meg is kell élni :D

    ReplyDelete
  3. Nem vagyok benne biztos, hogy a Mama bevállalna még egyet...de ki tudja? Azt is el tudom képzelni, hogy beléjük szeret.. :)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket