Daisypath Anniversary tickers

Sunday, February 26, 2012

Éljen Jello az 1 hónapos!

Isten éltesse Jello-t, aki ma ügyesen megtalálta a vizes edényt, és még kicsit játszott is vele :)
Valamint hurrá, ma Mango is kidugta a fejét, igaz ő még nem merészkedett ki.

Azért nem vagyok maximálisan boldog...megint van magos kaki...és most konkrétan tudom, hogy Noodle produkálja őket. Noodle, aki amúgy egész nap zabál....és ő az aki leggyakrabban kijön a fészekből. Akkor is ha sok magot evett, ebben a korban már meg kellene, hogy eméssze...ráadásul hámozott kölest adok nekik, tehát a héj nem lehet akadály. Sok tenyésztő mondja, hogy ez a folyamat a kicsik életében stresszes az új dolgok miatt, és ez is okozhat ilyesmit. Vagy valami baktérium....mivel Noodle eszik, jól elvan, nem látom betegnek, így annyira nem vagyok megijedve, de azért hívom holnap a dokit, és lehet hogy viszek be nekik kakit tesztelésre





4 comments:

  1. Most azonnal markold ki azt a Mangó Gyereket a fészekből, és adjál százhuszonhárom puszit a nevemben, arra a bűbájos fejére! Még egy ilyen tündér madár a világon nincs! Hát nem zabálnivaló képet vág, ahogy nézegeti a világot?! Szabályosan vigyorog!

    Zselé Babát Isten éltesse - bár már késő a köszöntés, hisz tegnap volt a szülinapja.

    Nem tudom, a nimfáknál hogy megy ez, de én az ilyen pincurkáknak még csak felnevelő tápot adnék, a fürtös kölesen kívül. Nagyon is el tudom képzelni, hogy megárt a felnőtt hami a gyönge kis bélésüknek.
    Nálunk létezik (legalábbis pár éve még volt) kifejezetten hullámos gyerkőcöknek összeállított magkeverék (inkább valami granulátum vagy mi): azt ették az unokáim, és imádta mindegyik. Később is kapták még, az "igazi" eleség mellé, és csak fokozatosan álltak át az új gazdik a felnőtt táplálékra.

    Úgyhogy feltétlenül konzultálj a dokival!
    Az, hogy Nudli mindent megeszik, még nem jelenti azt, hogy mindaz jót is tesz neki. Kis bélgép a drágám - de lehet, hogy vissza kell fogni őt egy kicsit - illetve megválogatni jobban, hogy mit kaphat és mit nem.
    Remélem, nem lesz semmi baja szegénykének...

    ReplyDelete
  2. Igazad lehet, az az érzésem, hogy nem csak attól van ez, hogy esetleg megeszik felnőtt magokat is, mert ha jól láttam akkor azzal csak játszik, hanem el tudom képzelni, hogy a hirtelen sok változatos kaja miatt felborult az emésztése, és a szülőktől kapott magokat sem emészti meg...mivel amúgy nem tűnik betegnek.
    A doki hívni fog ma, de nem tudom mikor

    ReplyDelete
  3. Más nem jön ki belőle emésztetlenül egyébként csak a magok, és a pellet mellé kapnak hámozott kölest, az sem lehet gond

    ReplyDelete
  4. Beszéltem a dokival...nincs mitől tartani egyelőre, az mondta ő is, hogy valami miatt érzékenyebb lehet és a hirtelen diéta változás felkavarta a pocakját...1-2 héten belül meg kell, hogy oldódjon a probléma, ha nem akkor be kell vinni, de addig is ajánlott egyfajta élesztőt amit az ételre kell szórni, sz segíthet :)

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket