Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 23, 2011

Boldog Karácsonyt!!!!



23 comments:

  1. Köszönjük, Zsófi!

    Annyira édes Samukán a Mikulás-sapka!
    És Skye-on az a nyaklánc...! Nem semmi! :-))

    Képzeld: szállingózik a hó!
    Egész szép fehér már az udvar.
    De a fákon semmi sincs - úgyhogy ez még nem az igazi.
    Na de azért MAJDNEM... :-))

    ReplyDelete
  2. Mi napsütéssel fogunk ünnepelni....sajna...

    Az a nyaklánc valójában egy emberi karkötő :DDD

    ReplyDelete
  3. Már megettem a (konzerv) halászlét, Zsófi - és közben végig rád gondoltam. Finom volt - de azért túl sokat nem vesztettél.

    Nézz utána, beengedi-e az USA és Idaho a konzerveket, és ha igen, majd a tavasszal bespájzolsz magadnak karácsonyra pár darab halászlét. Bár aki csak a konzervet kóstolja, nemigen fogja érteni, mitől ünnepi eleség nálunk ez a leves...
    Lehet, hogy meg kéne próbálkoznod az előállításával. :-))

    Én már főztem halászlét, nem is egyszer, és finom lett. Csak már azóta elfelejtettem, hogy hogy is kell... Egymagamra nem is nagyon érné meg, mert eléggé macerás.

    Jó neked, hogy még a várakozásnál tartasz!
    Remélem, boldog lesz a karácsonyod. :-))

    ReplyDelete
  4. A konzerven én is gondolkodtam már, hogy hozok ki, megcsinálni....hát nem tudom....itt pl nincs ponty, tudom másmilyen halból is lehet, és imádok főzni, de nem vagyok benne biztos, hogy meg akarom próbálni :)

    Remélem szép estétek van!!!!

    ReplyDelete
  5. Nagyjából igen. Soha rosszabb ne legyen!
    Végül is megvagyunk még mind a hárman - tulajdonképpen ez a legfontosabb.

    Csak az a gonosz komment ne jött volna...
    Azért az eléggé belerondított a karácsonyi hangulatba - bár nem szívesen vallom be, mert nyilván pont ez volt a cél. Mindig megdöbbent és elkeserít az emberi gonoszság és rosszindulat, mert kegyes volt hozzám a sors, és személyesen sose találkoztam gonosz emberekkel. A blogomban viszont nem először...

    Pedig hát kinek árt szegény Blogocska?

    ReplyDelete
  6. Én eleve nem értettem, hogy mitől fakadt ki úgy ez a bizonyos személy.....mit látott vagy olvasott a blogban ami miatt erre a következtetésre jutott????
    Áh nem szabad törődni vele....

    ReplyDelete
  7. Hát azt, hogy te spenótot adsz a madárkáknak, én meg meggyújtottam mellettük az adventi gyertyákat. Állítólag egyiket se szabadna.

    Most már aztán pusztulásra vannak ítélve...
    A spenóttól. Meg a gyertyától.

    ReplyDelete
  8. Most már lassan biztos megérkezik hozzátok is a Jézuska, Zsófi...
    Legyen nagyon boldog az estéd - én meg megyek végre aludni.
    Jó lesz közben arra gondolni, hogy nálatok még most van a karácsony este...

    ReplyDelete
  9. A gyertya,a csengő és a spenót csak példa volt. Írhattam volna a tükröt, a fehérre festett kalitkát ami addig jó amíg el nem kezdik lerágni róla festéket mert utána már mérgező, a mogyorót ami nagyon gyakran aspergillus gombával fertőzött(nem lehet látni,érezni) és ettől a gombától a madarak főleg a szobában tartottak aspergillozist kapnak amit szinte lehetetlen időben észrevenni a madarakon ezért halálos de még sok mást is írhattam volna. De ezek miatt nem húztam volna fel magam ennyire. Azon akadtam ki hogy nem fogadjátok meg az olyan tanácsokat amikkel a papagájaitok életét,egészségét tehetnétek jobbá. És nem csak magamra gondolok mert pl. ismerek olyan tenyésztőt aki pár éve veszekedett veletek vagy valamelyikőtökkel email-ben de hiába mert nem hittetek neki. Nem értem miért nem akarjátok elhinni azt amit a madarakra specializálódott orvosok,tapasztalt tenyésztők,tapasztalt madártartók írnak vagy esetleg már tapasztaltak is. Pedig amiket írunk nem azért írjuk mert szeretünk veszekedni hanem azért mert szeretjük(inkább imádjuk) a madarakat és minél többnek akarunk olyan életet biztosítani amilyet megérdemelnek/amilyenre szükségük van azáltal hogy a gazdáiknak a legjobb tudásunk szerint tanácsokat adunk és reménykedünk hogy a papagájaik érdekében megfogadják őket.
    Sz

    ReplyDelete
  10. Kedves Sz. Nem tudom miről beszélsz, és ki nem fogadta meg, milyen orvos vagy tenyésztő tanácsát évekkel ezelőtt....nekem továbbra is az a problémám, hogy olyan indulattal támadtál, és olyan vádakkal, amelyek nem állják meg a helyüket. Napi kapcsolatban állok a tenyésztővel, akitől Sam-et elhoztuk, és az egész környék legjobb madaras állatorvosa vigyáz ránk.
    Ismét felhoztál két példát...a mogyorót megválaszoltam Csipcsupéknál, a fehérre festett kalitkánkat a tenyésztőtől kaptuk non-toxikus festékkel van kezelve amit kimondottan díszmadarak számára fejlesztettek ki.
    Írhatsz akármennyi példát, az eredmény ugyanaz lesz: miközben fogalmad sincs a részletekről (hogy konkrétan én hogyan kezelem a madaraim, és mi alapján) általánosságban vádaskodsz. Nem tudom hol élsz, milyenek körülötted az orvosok, madártartók stb, de azon is el lehetne ám gondolkodni, hogy talán kérdezni kellene támadás helyett....ha megkérdezed miért van fehérre festett kalitkám, mivel szerinted mérgező, akkor megválaszolnám úhy ahogy ebben a kommentben is tettem, és szépen tiszta marad a diskurzus, anélkül, hogy azzal vádolsz hogy lassú halállal kínzom a nimfáimat.

    Boldog karácsonyt :)

    ReplyDelete
  11. A Csipcsup blogon írt válaszodat sajnos nem tudtam elolvasni mert túl hamar törlésre került.
    A kalitkáról ha lerágják a festéket a fém kerül kívülre amit ha nyalogatnak azaz másznak rajt fémmérgezés kapnak.
    A Csipcsup blogon az általam írt ártalmas dolgokat nem csak én hanem orvosok,tenyésztők is mondják,írják tehát igazak ezért komolyan kell(ene) őket venni de ti olyanokat írtok hogy nem szabad törődni vele, most aztán pusztulásra vannak ítélve a spenóttól meg a gyertyától tehát egyáltalán nem veszitek komolyan pedig pl. tudok olyan papagájról aki egy olyan ártalmatlan dologtól halt meg mint a saláta. Tehát a lényeg az hogy amíg a tiltólistás dolgok közül bármit is kapnak a papagájaitok nem alaptalan a vádam.

    ReplyDelete
  12. Ezen vitatkozhatunk órákig....lehet hogy nem tudtad elolvasni a válaszom....a jégsalátáról írtam hogy az bizony nem jó ötlet....a gyertya akkor mérgező ha illatosított, sima faggyú gyertya nem bocsát ki semmilyen méreganyagot (csak megjegyzem, hogy a férjem biológia-kémia tanár). A fémek közül a réz, cink és ólom veszélyes a madarakra nézve, az acél, vas és alumínium nem, márpedig a kalitkák (itt legalábbis) acélból készülnek.

    A teflonos cuccokkal egyetértek, azt nem értettem, hogy miből gondolod, hogy esetleg a madaraim a konyhában randalíroznak teflonos edények között????

    Spenót: a vastartalommal semmi gond nincs, inkább az ún. oxic sav okozhat problémát, mert megköti a kálciumot amire nagy szükségük van a madaraknak, ezért nem szabad sokat adni belőle nekik, kis mennyiségben nagyon is ajánlott.

    Ismétlem, a tiltólistád igencsak hiányos ami a részleteket illeti (lásd fémmérgezés és gyertya és spenót), nagyon sokat általánosítasz, és ha ezt tapasztalod tenyésztőktől és állatorvosoktól, akkor megmondom őszintén én nem bíznék meg bennük....már bocsánat, de nem minden tenyésztő, jó tenyésztő, nem mind rendelkezik maximális tudással, és azt még Csipcsup is elismeri, hogy Magyarországon nagyon kevés az igazán madarakra szakosodott állatorvos.Itt ahol én élek, ez máshogy működik, és bocsáss meg, de én inkább hallgatok az én állatorvosomra és a Nimfapapagájok Szövetségének elnökére, mint valakire, akit nem ismerek, és fogalmam sincs hogy honnan származnak az információi.
    Az igazi gondoskodás a részletekben rejlik kedves Sz., amikor veszed a fáradtságot, és mindent megvizsgálsz...
    Azt mindenképp el kell ismernem, hogy nyilván szenvedélyesen szereted az állatokat, és szívesen megtárgyalok veled bármilyen egyéb témát, ami szerinted aggasztó lehet......

    ReplyDelete
  13. Vasaló, fűtőszál, lámpa, hajsütővas, mosógép, mosogatógép, hajszárító is lehet teflonos.
    Fémek:Fémmel burkolt tárgyak, cink, réz, vas és egyéb fémek fémmérgezést okoznak a madaraknál, ha a szervezetükbe kerülnek. Veszélyes lehet a galvanizált ketrec, a madárház drót, házi kulcsok különösen az arany színűek, ólom alapú festékek, fém és cink alapú festékek, linóleum, vinyl redőnyök(műanyag), pezsgős és borosüveg fólia és általában az alufólia, ólomnehezék, ólomüveg, helytelenül festett kerámia, ruhaékszer (különféle csilivili ruhadíszek), tükör hátsó oldala, réz egycentes, művész festékek melyek kadmiumot tartalmaznak, fényes kartonpapír vagy papír, mágneses kártyák vagy bankkártyák.
    Az egyik fórumon amit olvasok valaki megkérdezte az állatorvost(kitűnő madárspecialista) a gyertyáról. Azt mondta semmilyen gyertyát még illat nélkülit se szabad a közelükben gyújtani.

    ReplyDelete
  14. Ha elolvastad előző válaszomat, akkor tudhatod, hogy a fentiekkel egyetértek.
    A közelükben égetett gyertya nem azért veszélyes mert toxikus anyagot bocsát ki, hanem mert egy váratlan mozdulattól megégetheti magát a madár...ugyanezért nem javasolt a konyhában tartani őket, a tűzhely közelében.

    ReplyDelete
  15. Már nem emlékszem hogy miért de nem azért nem szabad mert megégethetik magukat gyertyát gyújtani a közelükben. És a konyhában se csak a sütő melege miatt nem szabad madarat tartani.

    És ha már a fémekről volt szó. Az idre(Ifjú Díszmadártenyésztők-természetvédők Regionális Egyesülete) fórumán a csengő(vagy a tükör) szóra ilyen és hasonló találatokat ad ki: A legrosszabb pedig az, amikor felbukkan egy olyan ember, akivel elhitették az általatok felsorolt dolgokat! És amikor felteszi képeket, jó szándékból segíteni akar az ember, erre megsértődik és soha többet nem jelentkezik! A madarai meg tovább sínylődnek...Meg mikor a kalitban ott figyel a csengő és tükör.És csak les,hogy leszólják érte,hogy dobja ki,pedig a kis kedvence,hogy játszik velük. , tükröt és a csengőt vedd le jaja, ehhez csak csatlakozni tudok. Az a kettő nemhogy felesleges, de egyenesen káros (sajnos a kereskedők vagy nem tudják vagy nem érdekli őket).

    ReplyDelete
  16. Érdekes, hogy azt nem írja hogy ,miért káros....mármint a csengő és a tükör...
    Azért azt ne feledd, hogy rengeteg a pánikkeltő, rosszindulatú ember, akkor is ha tenyésztőnek vagy természetvédőnek képzeli magát. Jobb mindennek több helyen utánanézni, mielőtt valamit készpénznek veszünk

    ReplyDelete
  17. Azt is írják(és nem csak az idrén) csak nem azt másoltam át. A csengő mivel más frekvenciájú mint mondjuk a saját csipogásuk károsítja a hallásukat és mint már írtam hosszú távon nehézfémmérgezést okoz. A tükör(a műpapagáj is) mentális problémákat okoz nekik mert azt hiszik hogy az amit látnak egy másik élő madár ezért akár a párjuknak is tekinthetik őket és ha a párjuk akkor etetni is akarják őket de mivel a tükörkép nem fogadja el vissza kell nyelniük amitől ha sokat csinálják begygyulladást kapnak. Amikor a tükör elé megy a papagájotok nem nézegeti magát hanem a tükörben lévő papagájjal kapcsolatot akar(na) létesíteni csak nem tud de mindegyikőtök papagájai abban a tudatban élnek/azt hiszik hogy többen vannak és nem csak ketten tehát nem teljesen egészségesek agyilag de ez titeket ahogy látom nem zavar. Nektek ez csak akkor lesz talán baj ha a papagájaitok valami miatt "összevesznek" és az egyik nem a mostani párját hanem valamelyik tükörben lévő papagájt kezdi a párjának tekinti(tudok ilyen esetekről).
    És mindkettőtől de főleg a csengőtől sok papagáj feszült,ideges lesz ezért vadabbak lesznek a gazdájukkal vagy a többi papagájjal.

    ReplyDelete
  18. A tükörprobléma érdekes, azonban ismételten általánosítás...nálunk két tükör van, egyikkel sem foglalkoznak, az egyiken lévő gyönygöket kétszer megpiszkálták, azóta észre sem veszik hogy ott van, igaz ezzel az erővel ki is vehetném.

    Most jót nevettem...hogy kapsz nehézfém mérgezést könnyűfémtől???? A csengők bádogból készülnek, a bádog az ón, ami nem mérgező.....
    A halláskárosulás enyhén szólva túlzás...tudod mikor lenne az lehetséges? Ha a nap 24 órájában azzal játszanának....azért mert valami más frekvenciájú, még nem okoz halláskárosulást, tudod egyáltalán, hogy az emberi beszéd, zene vagy akár természetes zajok hány különböző frekvencián mozognak????? Márpedig ezeket állandóan hallják.

    Azt hiszem tanulnod kellene jóval több fizikát, kémiát és biológiát...többet használ mint mások hülyeségét elhinni.

    ReplyDelete
  19. Ha szerinted ennyire ártalmatlan nekik a csengő akkor magyarázd el nekem hogy a mostani 4 papagájom miért rázza a fejét tőle,csíp bele idegbeteg módjára a fajátékaikról leszedett csengőbe ha megrázom.
    Mindenhol csak ilyesmit olvastam:Teljesen igazad van én ha nem felejtem el be szoktam idézni amikor szóba kerül a téma. A csengő másik kevésbé ismert "baja", hogy a legtöbb esetben olyan fémből készült amitől a madár amikor nyalogatja (vagy esetleg lenyeli!) nehézfém mérgezést kap. vagy:Játékok gyanánt mindenképp maradjunk a természetesnél. A tükrök, csengők stb. veszélyesek, az előbbi súlyos egészségügyi problémákat is okoz, emiatt kerüljük, akárcsak a láncot,csengőt ami csipegetésével fémmérgezést okoz!
    Ebből jön a kérdés hogy hol olvastad/hallottad a bádogot?
    A tenyésztők akiket ismerek szeretik a madaraikat, nem adják őket rossz helyre, külföldi oldalakról(is) szerzik az információkat,stb. tehát nem hülyeségeket írnak. És inkább nekik hiszek mint az olyan embereknek mint ti akik odaadják a papagájaiknak az ártHATÓ dolgokat is csak azért mert nem biztos hogy ártanak ahelyett hogy csak a 100% hogy ártalmatlan dolgokat kapnák meg a papagájaik. És talán ha mindenki így cselekedne a papagájok átlag életkora se a fele lenne mert pl.a nimfák simán elélnének 25-30 évig is ha a sok lehetártlehetnem dolog miatt nem halnának meg 15-20 éves korukban.

    ReplyDelete
  20. No most fejeztem be veled a vitatkozást, egyértelmű, hogy nem csak figyelmetlen vagy de úgy látom olvasni sem tudsz, nincs kedvem ismételni magam, de mégegyszer megteszem...az hogy milyen ember vagyok nem változtat kémiai és fizikai tényeken....én az USA-ban élek, és itt a csengők bádogból készülnek.....ami NEM nehézfém. Halvány fogalmam sincs hogy a te madaraid miért rázzák a fejüket a csengők miatt, az enyémek ezt nem teszik. Ugyanakkor felmerül a kérdés mi a halálnak rázod nekik a csengőt mikor tudod hogy utálják? Honnan tudod hogy nem teszel-e valami mást a környezetben, ami idegesíti őket? Csak mert a tieid utálják a csengőt, az nem jelenti, hogy ártalmas. Én utálom a tökfőzeléket, hűha akkor ha te eszed akkor abba belebetegszel????

    Ó a tenyésztők külföldi oldalakat olvasnak és szeretik a madaraikat...ez bizony nem teszi egyértelművé, hogy a tudásuk megfelelő. Talán le vagyok maradva...a szeretet és az internetes információszerzés tudományos professzort csinál az emberből????

    Én nem olvasom vagy hallom a dolgokat, hanem tudom. Az hogy nem ismered fel a fémeket a tulajdonságaik alapján, az nem az én problémám, ezért javasoltam hogy tanulj több kémiát, fizikát és biológiát...

    További jó hallást és olvasást kívánok, én maradok a tudománynál. Minden ami körülveszi a madaraimat fizikai, kémiai és biológiai szempontból meg van vizsgálva (említettem hogy a férjem biosz-kémia szakos tanár ugye?)
    Nos innentől fogva maximálisan hidegen hagy hogy te mit hol olvasol.....
    A beszélgetésünket meghagyom, hátha mások okulnak belőle.

    ReplyDelete
  21. Gratulálok a kitartásodhoz, Zsófi! :-))
    Több értelme van a falra borsót hányni...
    Félelmetes bír lenni az emberi butaság - hát még ilyen makacs önteltséggel párosulva!

    ReplyDelete
  22. Jajj most nagyon röhögök...egy ismerősöm egyszer falra hányt borsónak öltözött Farsangkor :DDDD Valamiért rögtön ez ugrott be :)

    Szeretek mindenfélét megvitatni, de amikor azt látom hogy valaki még csak nem is figyel és ismételgeti mindazt amit én már korábban rég megcáfoltam....no akkor elveszíti minden értelmét a vita.

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket