Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 28, 2011

Boldog Adventet!

Csipi és Csupi után szabadon :)


Este 8 óra: Skye bement a fészekbe!!!! :))))))) Bent töltött kb 5 percet, körbejárta...közben ordított Sam-re, aki belesett a bejáraton és az Skye-nak nagyon nem tetszett, aztán a kisasszony kiugrott, majd visszament és percekig mocorgott és magyarázott bent...miután megunta, belenéztem a dobozba, de nem láttam jelét különösebb fészekrakásnak, mégis nagyon jó jelnek veszem a fejleményeket :)))

5 comments:

  1. Hát persze, hogy jó jel, Zsófi !
    Még majd tényleg tojni fog karácsonyra ez a Skye Asszonyság !
    Jaj, de szép is lenne !

    Utánanéztél vagy kérdeztél már alaposan, hogy a fészkelés körül mik a teendőid ?
    Mert például a hullámosoknál tömni kell a szülőket tojásos lágy eleséggel, kicsit már előtte is, meg a fiókanevelés idején végig ; aztán gondoskodni kell gyerekkalitkáról, mert a fészekből már kinőtt fiacskákat nem lehet a szülők lakosztályában hagyni, nehogy a kedves mama agyonüsse őket, ha már új fészekrakáshoz készülődik.

    Nem tudom, Nimfáéknál mindez hogyan működik...
    Volt egy nimfás, kedves ismerősöm, akinél sok fióka született, de újabban nem reagál az ilyen-olyan képeslapjaimra - aztán láttam valamelyik nap az IWIW-en, hogy alighanem saját fiókája született, most biztos azzal van elfoglalva. (Madarai már hosszabb ideje nincsenek.)

    Úgyhogy nekem nincs olyan ismerősöm, aki hobbi-szinten nevelt volna már nimfákat. Illetve volt még egy Vicamama, de náluk meg meghalt az anyamadár, apuci nevelte föl a gyerkőcöket egyedül - így arról ő se tudna semmit mondani, hogy hogy is van ez a következő fészkelés. Ha szerencséd van, talán a nimfák nem olyan sztahanovisták a fiókagyártásban, mint a hullámosok...

    Mindenesetre nagyon nézz utána mindennek - bár saját példámból tudom, hogy a leggondosabb felkészülés mellett is érnek majd még meglepetések, és semmilyen olvasmány nem ad annyi tudást, mint a saját tapasztalat.

    A lapod pedig gyönyörű ! De tényleg !!!
    Ezerszer jobb, mint az enyémek - bár persze ez nem verseny, de akkor is.
    Már ott díszeleg Blogocskában. :-))

    ReplyDelete
  2. Bizony a nimfáknak is kell lágyeleség, tojás, főtt rizs meg hasonlók.
    Skye régi kalitkáját pont azért tartottuk meg, hogy a fiókáknak legyen külön helyük.
    Van egy nagyon jó könyvem egyébként amiben minden benne van, hát majd meglátjuk :)))))

    ReplyDelete
  3. Jaj, Zsófi... nagyon drukkolok!
    Nincs a világon bájosabb jelenség, mint egy édes kis madárcsalád!
    Drága Samukát annyira el tudom képzelni apukának!
    Ő egy felelősségteljes, komoly madárka - egyem meg a pici szívét!

    ReplyDelete
  4. Hát nem tudom :) Skye sok időt tölt el a fészek körül, és nagyon utálja ha Sam a környéken van...megy az ordítás, csípkedés mindkét fél részéről...Sam csak akkor mehet a fészek közelébe, ha Skye éppen megunja és mást csinál a kalitka másik felében...hol itt a szerelem? :DDDD

    ReplyDelete
  5. Csipi Banya se engedte Csupikát a fészek közelébe, míg meg nem születtek az első tojások. Sőt utána se nagyon, csak ritka alkalmakkor. Csupi inkább csak a bejáraton kukucskált befelé, míg asszonykája onnan is el nem zavarta. De az biztos (vagy legalábbis úgy emlékszem), hogy a készülődés időszakában Csupinak sose volt szabad a fészek közelébe mennie.

    Majd Samuka elintézi ezt a problémát...
    Ha meg nem, akkor úgyse tehetsz semmit.
    Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok, mi sül ki mindebből.

    ReplyDelete

Photobucket

Photobucket